måndag 16 juli 2012

Reportage: FIM PGE SPEEDWAY WORLD CUP FINAL

I lördags var det dags igen. Det skulle avgöras vilket lag som skulle ta hem lag-vm 2012. Det stod mellan Danmark, Australien, Ryssland och hemma nationen Sverige.

Många trodde att regnet skulle ställa till det. En prognos sa inget regn medan en annan sa ösregn. Det var ingen av dom som hade rätt. Några timmar innan start kom det några rejäla skurar och man kunde höra åskan. Som tur väl var så slapp vi åskan men tyvärr inte regnet. Precis när starten gått i första heatet började det regna, dock var det ytterst lite. Men det lilla regnet som föll hindrade inte lag-vm finalen. 

Det var mycket bra racing på G&B arena denna afton. Ett lag som visade detta var det danska laget. Det var de fyra grabbarna Mikkel, Michel, Nicki och Niels-Kristian som körde hem segern till Danmark. Ett stort grattis till dessa herrar och ett extra grattis till Mikkel Bech Jensen som är den yngsta som någonsin kört en final i lag-vm sammanhang.


Ett annat lag som också visade mycket bra racing var Australien. Med Darcy tillbaka i laget var dem med och kämpade om guldet. Det räckte tyvärr inte till. Allt avgjordes i sista heatet då Jason hade behövt att vinna heatet och Neils-Kristian Iversen kommit sist. Så blev det inte. Jason nollade och Niels-Kristian tog en etta. Det gjorde så att Australien kom på andra.


Ryssland som skrällvann i kvalet och tog sig direkt till finalen kom på en efterlängtad tredjeplats. Dom började lite knackigt och låg länge på samma poäng eller några poäng bakom Sverige. Dom skärpte till sig på slutet och avgjorde i heat 19. Ryssland har aldrig tidigare tagit en lag-vm medalj så självklart hade dem anledning att vara glada. 


Tyvärr så gick det inte så bra för de svenska grabbarna. Dom slutade på en fjärdeplats och var inte alls nöjda med kvällen. Dom kunde inte sätta fingret på vad som gick fel men något var det.

Vill ni se bilder ifrån lördagskvällen så KLICKA HÄR!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar